Yhteenveto kaudesta 2017
27.10.2017 16:23 Uutiset / Julia Valtanen

Takana pitkä ja menestyksekäs kausi

Kulunut kesä oli kolmas kokonainen yleisurheilukausi. Ennen kun uusi harjoituskausi pääsee kunnolla vauhtiin, niin on aika paketoida mennyt kausi. Kaudelle 2017 mahtui todella paljon uutta asiaa, niin harjoitusrintamalla, kuin myös kilpailupuolella.

Pääsin talvella mukaan Kuortaneelle NMJ-leirityksiin. Niitä oli kauden aikana 3 pitkää viikonloppua. Lisäksi tuli osallistuttua 2 kertaa Kuortaneen yläkouluikäisten viikonmittaisiin leirityksiin. Ja näin ollen Kuortaneen urheiluopiston harjoitusympäristö on tullut jo hyvinkin tutuksi.

Taustajoukkoihin liittyi fysikaalisessa mielessä helmikuussa hieroja, fysioterapeutti Piritta Kärnä. Harmiksemme Pirittan palveluista emme päässeet nauttimaan, kuin vajaa puolivuotta. Hän muutti töiden perässä pohjanmaalle, mutta suuri kiitos Pirsulle silti olihan juuri hän ollut myös auttamassa minua jo urani alku metreilläkin. Loppukesä/syksy olemme kartoittaneet tilalle uutta fysikaalisen palvelujen tuottajaa. Tästä aiheesta onkin ensi viikolla lisää kerrottavaa.

Yhteistyökumppani rintamalla Jarmo Friberg yhdessä isäni kanssa on saanut lähtemään matkaani mukaan useita yhteistyökumppaneita. Ilman heitä tämä olisi paljon raskaampaa kaikille osapuolille. Kumppanit ovat mahdollistaneet huippuvälineet, monet leiritykset ja pitkät kilpailumatkat yöpymisineen. Pääyhteistyökumppaneiksi keihäsmatkaani ovat tähän mennessä lähteneet Luvian Saha, West-EL ja Eurajoen Säästöpankki.

Kilpailupuolella pitkän talviharjoituskauden katkaisi kivasti helmikuussa käytävät SM-hallikisat Tampereella. Kisat oli samalla myös ensimmäiset SM-hallikisani. Se oli ensimmäisenkierroksen heitto, joka lähti uomiinsa ja putosi uuteen N17-sarjan halliennätyslukemaan 54,93m ja oli samalla kilpailun pisin kaari. Näin ollen kauden ensimmäinen SM-mitalini näki päivän valon la 18.2 Tampereella.

Toukokuun alussa pidimme Säästöpankin tiloissa lehdistölle ensimmäisen virallisen tiedotustilaisuuteni. Siellä kerroimme avoimesti tulevan kesän kovat ja sopivan haasteelliset tavoitteet. (mm. naisten Tähtikisat Raaseporissa, Pihtiputaan karnevaalit, EYOF-festivaalit Unkarin Györissä, T16 SM-kisat Iisalmessa ja Suomi-Ruotsi maaottelu Tukholmassa.

Raaseporin kutsukilpailussa 4.6 pääsin samalle viivalle suomen naisheittäjien kanssa ja olipahan kisoissa mukana myös moninkertainen Olympiakisakävijä ja monissa arvokilpailuissa maataan edustanut Islannin Asdis Hjalmsdottir. Kilpailussa heitin oman uuden ennätykseni (600g) keihäällä. Taas paras tulokseni syntyi ensimmäisellä kierroksella 53,41m. Kisassa olin lopulta sijalla 6.

Kauden päätavoite oli Györissä käydyt nuorten Olympia festivaalit. Paikka sinne sai sinetin Pihtiputaan Keihäskarnevaalien N17 (500g) kilpailussa. Kilpailu toimi samalla viimeisenä katsastuskilpailuina kisoihin. Voitto irtosi omalla ennätys heitolla 56,71m

Edessä oli ensimmäinen maajoukkuematka ja samalla myös mahdollisuus edustaa Suomea arvokilpailuissa. Koko EYOF-kisat oli avajaisineen jälleen myös uusi hieno kokemus. Unkarissa sää olot oli myös Suomeen nähden poikkeavat, kun piti keskittyä neste tasapainoon tavallista tarkemmin kovan kuumuuden takia. Itse kilpailussa oli kaksi 16 heittäjän alkukarsintakilpailua. Oma karsintakisa heitettiin to 27.7 aamupäivällä. Tulokseni 51,65m riitti oman karsinnan voittoon ennen Turkin Hanci Munevveriä. Toisessa karsintakilpailussa voittaja Norjan Kaja Morch Petterssen heitti 52,93m ja oli näin ollen karsintojen paras. Finaalit heitettiin la 29.7 paahtavassa helteessä. Alkukauden vahvat ensimmäisten kierrosten heitot oli karisseet itseltä jonnekkin matkan varrelle. Lieneekö pieni kisajännitys? Olinkin täysin uudessa tilanteessa, kun olin 5 heittokierroksen jälkeen sijalla 5. Jostain kummasta sain viimeiseen heittoon taas totutusti kaikki natsaamaan uomiinsa ja loppu onkin sitte historiaa. Heitolle pituutta uudet N17 SE lukemat 58,11m ja samalla myös kaulaan EYOF-kultamitali liki 3m marginaalilla Turkin Hanciin.

Seuraavaksi edessä oli T16 SM-kisat Iisalmessa. Siellä panoksena tietenkin suomenmestaruus ja sitä kautta edustuspaikka Tukholmaan nuorten Suomi-Ruotsi maaotteluun. Su 27.8 Iisalmessa oli sääolosuhteissa vastakohta Györissä totuttuun lämpimään. SM-kulta irtosi tuloksella 53,20m ja näin ollen Tukholman reissu odotti viikonpäässä.

Tukholmassa la 2.9 päästiin näyttämään Ruotsille mistä Suomen nuoret heittäjät on tehty. Oma paras kaari tuli taas vasta kauden loppupuolella tutuksi tulleella viimeisellä kierroksella 55,60m. Joukkueella Topi Julkunen, Topias Laine, Sofia Pölkky ja itte hoidettiin pisteet Suomelle puhtaasti.

Kilpailukauteni heitettiin päätökseen tällä kertaa KLL:n mestaruuskilpailuissa (600g) la 16.9 Kruunupyyssä. Ja kuinkas muutenkaan, kuin jälleen viimeisellä kierroksella vasta sain lähtemään parhaani 51,02m. Tuloksella tultiin ohi Milla Koski-Vähälästä 49,40m. Näin ollen KLL mestaruus kaulaan ja samalla keihäskilpailukausi 2017 pakettiin.

Keihäänheiton lisäksi tuli pelattua samaan aikaan vielä pesäpalloa kolmessa eri sarjassa (naisten ykköspesis, B-tyttöjen superpesis ja C:n leirikarsintasarja keväällä). Naisten ykköspesiksessä runkosarjassa sij.2, B-tytöissä keväällä halli SM-hopeaa ja syksyllä myös ulkoa SM-hopeaa.

Kokonais saldona kaudelta 2017: EYOF kulta, maaotteluvoitto, 2 SM-kultaa, (2 SM-hopeaa pesis), 2 SE:tä, KLL mestaruus ja 3 piiriennätystä.

Loppuun vielä pakko kiittää minua kauden aikana valmentaneita. Lajipuolella: Eero Kylänpää, Keijo Kylänpää, Mikaela Inberg ja muut valmentajat Kuortaneen ja Pihtiputaan leireillä. Fysiikka puolella CTR/ Mikko Ojala.

   
Julia Valtanen
«  Elokuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
 
 Keihäskilpailu
 
 Leiri
 
 Pesäpallo
 
 Muu
 
 PERUTTU tai SIIRRETÄÄN
Kategoriat